Dorpentocht Walcheren

Toekomstbestendige upgrade website

Over de opdracht

Stichting Dorpentocht Walcheren organiseert sinds 1997 een unieke jaarlijkse fietstocht op Walcheren, waarvan de opbrengst naar Terre des Hommes gaat. De huidige website herbergt een schat aan informatie, maar is verouderd en op een mobiele telefoon niet gebruiksvriendelijk.

Responsive design
De door FrisBEE gerealiseerde nieuwe website is goed te bekijken op desktops, tablets en mobiele telefoons. Het nieuwe ontwerp is visueel aantrekkelijk en houdt rekening met de wensen van Dorpentocht Walcheren en de beoogde doelgroepen. Zowel toekomstige deelnemers als sponsoren moeten enthousiast worden van de website en tegelijkertijd voorzien worden van actuele informatie. Er wordt kritisch gekeken naar de navigatie en gebruiksvriendelijkheid van de geboden informatie.

Digitaal inschrijven
Momenteel wordt een bewijs van deelname aan de Dorpentocht vooraf gekocht bij een voorverkoopadres of een stempelpost. Door online aanmelding en betaling via de website wordt voorkomen dat er op de dag zelf veel met geld moet worden gehandeld. Bij inschrijving worden alle benodigde gegevens ingevuld, waarna via Mollie het bedrag wordt afgerekend. De deelnemer ontvangt een inschrijfbevestiging en PDF-factuur per mail, en de stichting ontvangt ook een bevestiging. Alle deelnemers staan in een overzichtelijke en doorzoekbare lijst in een online Frontoffice, met zoekmogelijkheden op naam, bestelnummer, e-mailadres en andere variabelen.

Toekomst
In de toekomst kan het inschrijvingsproces verder worden vereenvoudigd door het scannen van een QR-code uit de bevestigingsmail van de deelnemer. De deelnemer ontvangt op elke stempelpost een digitale stempel, waardoor het papieren stempelboekje overbodig wordt. Dit levert een aanzienlijke kostenbesparing op voor Dorpentocht Walcheren.

De bevestigingsmail kan ook aanvullende documenten bevatten, zoals een digitaal routeboekje en een routebeschrijving die ingeladen kan worden in een navigatie-app.

Meertaligheid via DeepL
De beheermodule van FrisBEE maakt de volledige website beheerbaar, inclusief menu- en submenu-items, teksten, afbeeldingen en video's. De site kan in meerdere talen getoond worden. Via de beheermodule kan handmatig een vertaling geplaatst worden. Om het nog eenvoudiger te maken, gebuikt FrisBEE voor deze website DeepL. Door koppeling met de API van DeepL, een koploper in automatische vertaaltechnologie, hoeft alleen de basistaal (Nederlands) gevuld te worden. Na het opslaan worden vertalingen automatisch in de database opgeslagen, waarna eventuele aanpassingen in de vertaalde teksten kunnen worden gemaakt.

FrisBEE trotse sponsor van Dorpentocht Walcheren
Om de samenwerking extra kracht bij te zetten heeft FrisBEE zich voor de komende 3 jaar als hoofdsponsor verbonden aan de Dorpentocht Walcheren. Dat betekent dat wij in de diverse uitingen van de Dorpentocht Walcheren een prominente plek zullen krijgen.


Overige afbeeldingen

Terug Neem vandaag nog contact op!