QR-codes

wat zijn QR-codes en hoe pas je ze toe?

U heeft ze vast wel eens gezien: van die zwart-witte vierkantjes met blokjes en lijntjes. Dat is een QR-code, een tweedimensionele streepjescode. QR staat voor Quick Response en dat is precies wat het doet: razendsnel een andere informatiebron oproepen.

U activeert een QR-code met een smartphone, via een QR-code lezer. In de QR-code zit informatie versleuteld, zoals het adres van een website. 

Bij FrisBEE bedenken we concepten waarin de QR-code een functioneel doel heeft. Zoals een QR-code die standaard naar de website verwijst, maar als de QR-code wordt ingelezen met de speciaal ontwikkelde app, dan kunt u meedoen aan een loterij.

QR-codes functioneel ingezet

In dit testproject heeft de gemeente Vlissingen een QR-code oplossing laten bouwen door FrisBEE waarmee er makkelijk en direct een melding kan maken van een volle, kapotte of stankoverlast gevende hondenuitlaat paal en/of ondergrondse afvalzuilen. Op bijna 500 objecten door de gehele stad zal in de komende periode een unieke QR code sticker opgenomen worden, die gescand kan worden.