De Kerstboomspecialist

Procesdigitalisering voor webshop

Over de opdracht

De Kerstboomspecialist heeft afgelopen jaar op ruim 500 adressen in België volledig versierde kerstbomen geplaatst. Via de website worden de orders aangemaakt door de klant. Elke order komt per mail binnen en wordt daarna handmatig verwerkt door de Kerstboomspecialist. 

Om de groeiplannen waar te kunnen maken, wordt het tijd om te investeren in een maatwerkoplossing. De Kerstboomspecialist hoopt daarmee veel tijd te kunnen besparen.

Koppeling huidige website
De huidige Wordpress website met WooCommerce webshopmodule was nog niet zo oud, dus de wens bestond om deze in stand te houden. Via de API van WooCommerce is de synchronisatie van de benodigde gegevens gemaakt naar ons nieuwe backoffice systeem. De producten, klanten en orders uit de Wordpress website worden nu via de API automatisch doorgeplaatst naar ons systeem.

Nieuw backoffice systeem
Hiermee wordt het voor de Kerstboomspecialist mogelijk om de voorraad van producten bij te houden. Met deze gegevens kan er bij de nieuwe orders direct gecontroleerd worden of er problemen zijn met de voorraad.

Na het controleren en definitief maken van de order, is de orderbon direct beschikbaar in het systeem. Zo weten de verschillende teams precies wanneer en waar welke boom geplaatst moet worden. Vanuit het systeem kan de voorschot- of eindfactuur direct verzonden worden naar de klant. 

Veel van de handmatige handelingen zijn hiermee omgezet naar een geautomatiseerd systeem. De kans op fouten is veel kleiner geworden én er wordt een enorme hoeveelheid tijd bespaard!


Overige afbeeldingen

Terug Neem vandaag nog contact op!