GBG

Realtime inzicht met functioneel dashboard

Over de opdracht

Ooit begonnen als traditionele drukkerij, is GBG uitgegroeid tot een full-service bedrijf voor alle vormen van drukwerk, (grootformaat) printwerk, verpakkingen en displays, auto- en gevelbelettering, interieur verfraaiing en zelfs het ontwerpen en bouwen van beursstands. Door bovenop technische ontwikkelingen te zitten, staat GBG garant voor hoge kwaliteit, goede service en snelle levertijden.

Om nog efficiënter te kunnen werken heeft GBG samen met FrisBEE gezocht naar een technische oplossing voor het realtime tonen van de workflow binnen het bedrijf.

MultiPress
Net als veel andere grafische productiebedrijven gebruikt GBG het calculatie- en orderprogramma MultiPress. Alle orders starten en eindigen in MultiPress, dus een gedegen synchronisatie met MultiPress was de belangrijkste voorwaarde voor het nieuw op te zetten productie workflow management systeem. Na een uitgebreide training van de API-specialisten van Dataline (MultiPress) én de nodige input vanuit GBG is de maximale synchronisatie bereikt. 

Vanuit MultiPress wordt alle benodigde informatie van de order opgehaald. Zo weten we precies welke onderdelen van de order langs welke machines en afdelingen gaan. Uiteindelijk wordt de order als afgerond weer terug gemeld in MultiPress.

Orders
Vanuit MultiPress worden de orders realtime gesynchroniseerd naar het door FrisBEE gebouwde dashboard. Als alle informatie van de order correct is opgeslagen in MultiPress, verschijnt de order automatisch in het juiste dashboard van de afdelingen binnen GBG. Is er iets niet helemaal goed ingevuld of niet goed overgekomen, dan wordt de order toegewezen aan de orderbegeleiders. De orderbegeleiders kiezen dan handmatig de te volgen workflow of verplaatsen deze orders naar de juiste dashboards.

Elke (sub)order passeert de afdeling / machine waar het langs hoort te komen, waarbij de (sub)orders onafhankelijk van elkaar door de organisatie gaan. De afdelingsmedewerker geeft aan wanneer er gestart is met een (sub)order en wanneer deze gereed is. Op dat moment verschijnt de (sub)order bij de volgende afdeling / machine in het dashboard, zodat zij er verder mee kunnen. Uiteindelijk worden alle orders gereed gemeld, waarmee de terugkoppeling naar MultiPress gegeven wordt. 

Realtime inzicht
Door de speciaal opgezette socketverbinding werkt het hele dashboard realtime. Dat betekent dat elke wijziging direct op alle locaties en op alle schermen doorgevoerd is. Hierdoor heeft iedereen altijd exact dezelfde en up-to-date informatie beschikbaar! 

 


Terug Neem vandaag nog contact op!