Mijn Veiling

Veilingsite voor huizenmarkt

Over de opdracht

Een bod op een huis uitbrengen is spannend. Je moet maar gokken welk bedrag je het beste kunt noemen om kans te maken op jouw droomhuis. Lastig, want je wilt niet te laag gaan zitten, dan maak je geen kans. Mijn Veiling is een eerlijke en transparante oplossing!

Kopers zijn verkopers van de toekomst – en vice versa
Kopers en verkopers maken een account aan op de website. Ben je verkoper, dan heb je toegang tot extra onderdelen met betrekking tot jouw woning. Ben je (ook) koper, dan wordt jouw account gekoppeld aan veilingen waar je interesse in hebt. 

Frontoffice voor verkopers
De informatie van alle objecten wordt vanuit Kolibri via een API-import ingelezen in de database. Zodra dit gedaan is, koppelt Mijn Veiling de juiste verkoper aan het object. Bij het object geeft de verkoper aan wat de minimale verkoopprijs is en welke periodes beschikbaar zijn om de woning te bezichtigen. De duur van de bezichtigingen wordt vooraf bepaald door de makelaar. De beschikbare tijden worden automatisch op de website getoond, zodat geïnteresseerden zich kunnen inschrijven. In het frontoffice vinkt men vervolgens af wanneer een ingepland persoon ook daadwerkelijk langs is geweest. Zonder bezichtiging kan er niet worden deelgenomen aan het biedingsproces.

Mijn Account voor kopers
Ingelogde gebruikers vinden alle informatie terug onder Mijn Account. Zodra de koper een afspraak voor een bezichtiging maakt, wordt de woning bewaard onder Mijn Veilingen. Als er daadwerkelijk bezichtigd is, kan de koper deelnemen aan het biedingsproces zodra deze van start gaat.

Biedrobot
De kopende partij kan een biedrobot instellen voor een veilingobject. Het instellen van een biedrobot is eigenlijk niks anders dan het opgeven van een maximumbedrag tot waar de biedrobot automatisch het bod mag verhogen. Op het moment dat het maximum bereikt is én iemand hoger bied wordt er een mail gestuurd aan de gebruiker, zodat je eventueel handmatig nog een hoger bod kan uitbrengen.

Biedingsmodule
De biedingsmodule is een op maat gemaakte oplossing. Zodra de biedingsperiode is gestart ziet de ingelogde gebruiker de eerdere biedingen, de minimale biedstap en de periode waarin nog geboden kan worden. Bij een nieuw hoogste bod worden alle bieders op de hoogte gebracht via de mail.

Eerlijke kans voor iedereen
Als een bod vlak voor de eindtijd van de biedingsperiode wordt uitgebracht, dan wordt de eindtijd automatisch verlengd met een vooraf vastgelegde hoeveelheid tijd. Zo wordt voorkomen dat bieders tot het allerlaatste moment wachten om als hoogste te eindigen. Elke bieder krijgt zo een eerlijke kans.

 


Overige afbeeldingen

Terug Neem vandaag nog contact op!