Digitale SchoolPas

Milieuvriendelijke schoolpas

Over de opdracht

Digitale SchoolPas is opgezet door Foto Verschoore en FrisBEE en vervangt de oude plastic schoolpas door een gratis smartphone app (beschikbaar voor iOS en Android). 

Voordelen van een digitale pas
De Digitale SchoolPas is ontwikkeld als milieuvriendelijk alternatief voor de huidige plastic schoolpas. Leerlingen kunnen zich met de app o.a. identificeren bij schoolfeesten en materialen lenen in de mediatheek. Digitale Schoolpas is te gebruiken met alle gangbare handscanners. Digitale SchoolPas is direct vanaf de eerste schooldag te gebruiken, eenvoudig door scholen zelf te wijzigen en werkt snel en simpel voor schoolfotografen. 

Automatische verwerking van gegevens
Na het inlezen van de leerlingenlijsten in het systeem worden de digitale schoolpassen direct aangemaakt. De school ontvangt per leerling een unieke inlog (op basis van leerlingnummer en een gegenereerd wachtwoord) die per mail of brief gestuurd wordt aan de leerlingen. Naast de inloggegevens wordt ook een QR-code geleverd die de leerling kan scannen om direct in te loggen met de juiste gegevens. Vanaf de eerste schooldag heeft de leerling dus een schoolpas beschikbaar. 

Zelf wijzigingen doorvoeren
Op de pas staan de foto, naam, klas en leerlingnummer en een grote barcode. Door op de foto of barcode te klikken wordt ter verduidelijking een uitvergroting getoond. Totdat de schoolfotograaf de officiële schoolfoto heeft geupload in het systeem kan de leerling een eigen foto gebruiken. Via een apart gedeelte van de website kan de school inloggen en eenvoudig wijzigingen in de gegevens of de foto van de leerling doorvoeren.


Terug Neem vandaag nog contact op!

Andere projecten van deze klant

Digitale Schoolpas

Nieuwe versie Digitale Schoolpas

Digitale Schoolpas, de compleet vernieuwde website en apps zijn gereed en online gezet. 

Lees verder

Digitale Schoolpas

Flyers voor scholen

De Digitale SchoolPas is ontwikkeld als milieuvriendelijk alternatief voor de huidige plastic schoolpas. Leerlingen kunnen zich met de app o.a. identificeren bij schoolfeesten en materialen lenen in de mediatheek.

Lees verder