Gemeente Vlissingen

Meldingen openbare ruimte via QR code

Over de opdracht

In dit testproject heeft de gemeente Vlissingen een QR-code oplossing laten bouwen door FrisBEE waarmee er makkelijk en direct een melding kan maken van een volle, kapotte of stankoverlast gevende hondenuitlaat paal en/of ondergrondse afvalzuilen. Op bijna 500 objecten door de gehele stad zal in de komende periode een unieke QR code sticker opgenomen worden, die gescand kan worden. 

Met het scannen van de QR-code wordt naar een voor mobiel geoptimaliseerde website gegaan. De melder krijgt direct de terugkoppeling van de locatie van de gescande hondenuitlaat paal of ondergrondse zuil. Via een kort formulier wordt aangegeven wat de precieze melding is en dient de melder enkele persoonsgegevens op te geven (dit in verband met de terugkoppeling naar de melder).

Via een directe koppeling wordt de melding opgenomen in MeldDesk van BeheerVisie (bezoek de website) dat bij de gemeente Vlissingen draait. Vanaf hier wordt de melding opgenomen in de normale workflow, net alsof de melding per e-mail of per telefoon is gemaakt. 

Voor de komende maanden staat een uitrol van de QR-codes op de planning voor andere objecten (bijvoorbeeld de lichtmasten) binnen de gemeente. 

Het systeem op de achtergrond is vanzelf volledig beheerbaar, dus er kunnen makkelijk nieuwe categorieën aangemaakt worden voor nieuwe objecten. Onder een categorie worden dan de mogelijke soorten melding (bv kapot, vol, etc.) aangemaakt die direct gekoppeld worden aan een bestaande meldingscode in MeldDesk.

Via een XML-koppeling worden dagelijks gecontroleerd of er nieuwe beschikbare meldingcodes in MeldDesk staan. Als dit het geval is worden deze geïmporteerd en zijn dan beschikbaar om te koppelen aan de beheerbare soort meldingen. 

Via een portal kan een gebruiker makkelijk zoeken naar specieke of groepen objecten om daar via een PDF-export stickers van te laten drukken. Dit in verband met vervanging van een QR code sticker of een nieuwe groep van objecten waar voor de eerste keer de stickers gedrukt moeten worden. De PDF-export van de stickers is gereed voor aanlevering aan een drukker (dus inclusief extra snijmarges).


Overige afbeeldingen

Terug Neem vandaag nog contact op!