!K-Fullness

De !Kapp

Over de opdracht

Voor !K Fullness is de Android App !Kapp gerealiseerd. In de !Kapp zijn de volgende onderdelen opgenomen:

  • Informatie
  • Kaartspel
  • Dagboek
  • Chat 
  • Support 

INFORMATIE
Het onderdeel info bevat allerlei zelf beheerbare informatie dat uit de database gehaald wordt. Via het CMS kunnen eenvoudig nieuwe submenu-items aangemaakt worden, waaronder de hoofdstukken tekst geplaatst worden. Naast tekstuele informatie kan hier ook afbeeldingen geplaatst worden. 

!Kies
Het spel !Kies in de !Kapp is bedoeld om bewustwording te creëren. Als het maken van persoonlijke keuzes wordt beïnvloed door een ander mens of door een gevoel van angst of onzekerheid kan dat erg lastig zijn. Vaak voelt het niet goed.
Het spel biedt inzicht in vaak ingesleten gewoontes. In dit spel zijn vragen rondom het maken van gezonde keuzes verwerkt op de kaarten. Iedere kaart is een uitdaging voor en door jezelf. De kaarten blanco, online (deze kun je delen met lotgenoten) en de relevante kaarten laten je kijken naar jezelf en je keuzes.  

DAGBOEK
Het dagboek is een overzicht van de activiteiten in de App, waarbij de gebruiker zelf al haar ideeën, gedachtes en gevoelens kan opslaan. Deze kunnen handmatig toegevoegd worden, waarbij het de gebruiker vrij staat in wat voor vorm de uiting wordt gedaan. Zo kan een afbeelding toegevoegd worden die precies aangeeft hoe de gebruiker zich voelt, maar dit kan ook in de vorm van een gedicht of gewoon een kreet.
Naast deze handmatige toevoegingen wordt automatisch het spelen van één van de kaarten opgenomen in het dagboek. 

CHAT 
In de App kan een chatgesprek gestart worden met een van de aangesloten hulpverleneres. Elke gebruiker kan andere gebruikers blokkeren, via de instellingen pagina krijgt de gebruiker controle over welke gebruikers er geblokkeerd zijn en blijven, hier kunnen ook gebruikers weer vrijgegeven worden zodat ze weer een chatgesprek kunnen beginnen.  

SUPPORT
In de supportfunctie in de App kan het sociale netwerk van de gebruiker worden opgenomen, waarbij het doel is om eenvoudig en snel contact op te kunnen nemen met steunbakens. Standaard wordt een aantal telefoonnummers opgenomen (de vestigingen en partners van !K Fulness) waarna de gebruiker deze kan aanvullen met telefoonnummers van contactpersonen uit de eigen telefoonlijst. 

Als er nieuwe organisaties worden toegevoegd aan de centrale database, dan krijgen alle gebruikers deze toegevoegd in de App zodat iedereen altijd up-to-date is en blijft.

PROFIEL AANPASSEN
Voordat de App gebruikt kan worden, zal een persoonlijk profiel opgeslagen moeten worden. Deze gegevens worden opgeslagen in de centrale database. 

De gebruiker moet wijzigingen in de gegevens natuurlijk kunnen aanpassen, hiervoor wordt een onderdeel profiel aanpassen opgenomen, zodat de gebruiker van de App deze aanpassingen zelf kan maken.

Encryptie / veiligheid
Voor een gegarandeerde veiligheid van de gegevens is alle data geëncrypt opgeslagen in de database.

Pushberichten
In de App worden pushberichten gebruikt om gebruikers te attenderen op nieuwe chatberichten, reacties op gespeelde kaarten en om algemene pushberichten ontvangen worden. 


Overige afbeeldingen

Terug Neem vandaag nog contact op!