Ican

Ican, herstellen doe je samen!

Over de opdracht

WAT KAN JE ERMEE?
De gebruiker kan met deze applicatie veerkracht en zelfvertrouwen opbouwen en begeleiding in de zoektocht naar haar eigen unieke kracht en persoonlijkheid krijgen. Ican is geïnspireerd op de methodiek Krachtwerk van de Vrouwenopvang!

De App Ican is ontwikkeld in samenwerking met COB Laat je Horen! en Emergis MO 

FrisBEE is verantwoordelijk voor de grafische vormgeving en de technische realisatie van de Android App. Er is gekozen om allereerst een Android App te ontwikkelen omdat binnen de onderzochte doelgroep ruim 80% van de vrouwen een Android smartphone heeft. 

Belangrijkste functionaliteiten in de App:

FUZZYMETER
De FUZZYMETER is een stressmeter die je wekelijks of vaker kan invullen. Je kan de resultaten terug zien in een grafiek.   

KRACHTSPEL
In het krachtspel kan je kaarten spelen met vragen of spreuken. Je kan ze beantwoorden en voor jezelf bewaren in je dagboek. Je kan ze ook in de kaartenbak plaatsen, zodat andere gebruikers van de app erop kunnen reageren.

DAGBOEK
In het dagboek komen de vragen,en jouw persoonlijke antwoorden uit het Krachtspel te staan, maar je kan er ook zelf tekstjes en foto's plaatsen op datum. Je kunt zelfs een online dossier opbouwen met foto’s van de mishandeling die heeft plaatsgevonden met een korte beschrijving van de gebeurtenis. Hiermee kun je belangrijk bewijsmateriaal verzamelen die anders er niet was. Je hoeft het dagboek niet te gebruiken als dossier, maar je hebt wel de keuze om het te doen. 

SUPPORT
Bij SUPPORT kun je zien waar je terecht kan als je hulp of advies nodig hebt. Afhankelijk van de ingevulde regio krijg je de contactgegevens van de lokale partijen in jouw regio te zien. 

CHAT
Voor onderling contact tussen de gebruikers is er de chatfunctie. De gebruiker heeft volledige controle over met wie wel en met wie niet ze wil chatten, het blokkeren én deblokkeren van gebruikers is heel eenvoudig.

Veiligheid
De veiligheid in de App en op de server is gezien de doelgroep zeer belangrijk. Om de gegevens van de gebruikers optimaal te bewaken werken we met diverse beveiligingsmaatregelen, zowel voor het dataverkeer tussen de App en de server (https-certificaat) maar ook voor de dataopslag. Zo wordt alle privacygevoelige data op de server geencrypt opgeslagen met een aangepaste AES 256-bits encryptiemethode die uitgaat van een wisselende IV (initialization vector) voor een optimale veiligheid.

UPDATE:
De App is op 14 oktober 2014 officieel gelanceerd door Koningin Maxima tijdens het symposium 40 jaar Blijf van m'n Lijf. Zie voor een filmpje op NOS


Overige afbeeldingen

Terug Neem vandaag nog contact op!