NVMKA

Een richtlijnen App voor de NVMKA kaakchirurg

Over de opdracht

Available in App StoreDe Nederlandse Vereniging voor Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (NVMKA) heeft voor alle aangesloten kaakchirurgen richtlijnen opgesteld voor de behandeling van diverse afwijkingen. Een klein gedeelte van de richtlijnen is openbaar, het merendeel van de richtlijnen is alleen te bekijken als er ingelogd wordt. De richtlijnen afgesloten voor de buitenwereld zijn dus alleen beschikbaar voor de ingelogde kaakchirurg omdat er nog te weinig wetenschappelijk onderzoek is gedaan voor deze richtlijnen.

De App is de eerste stap in de 'nieuwe' manier van het verspreiden van de ge-update richtlijnen onder de leden van NVMKA. De richtlijnen worden in de database geplaatst, waarbij er naast de tekstuele informatie van de richtlijnen ook afbeeldingen en/of bestanden kunnen worden toegevoegd. De bestanden worden als losse downloads opgenomen en kunnen op de iPhone standaard geopend worden met iBooks. Als de gebruiker van de App meerdere Apps heeft waarmee de PDF-bestanden geopend kunnen worden (bv Dropbox) dan wordt deze App ook als optie getoond. 

Een belangrijke eis aan de App was dat de gebruiker van de App ook zonder internetverbinding alle opgeslagen content tot zijn/haar beschikking moest hebben. We hebben het updaten zo opgezet dat de App periodiek controleert of er in de online database nieuwe toevoegingen of wijzigingen zijn gemaakt en deze worden dan gedownload naar de telefoon.

Zoals aangegeven bestaat de App uit een openbaar gedeelte, maar is de meeste informatie pas zichtbaar als je een succesvolle inlog hebt gedaan via het Medi-Access® online authenticatiesysteem.


Overige afbeeldingen

Terug Neem vandaag nog contact op!