Walcheren voor Elkaar

Responsive website

Over de opdracht

Na een pitch hebben de 3 Walcherse gemeenten Middelburg, Veere en Vlissingen gekozen voor FrisBEE BV voor de realisatie van een responsive website voor het project Walcheren voor Elkaar! 

Informeren
De gemeenten krijgen de regie over allerlei taken die nu nog bij de Provincie of bij het Rijk horen. Het gaat vooral over taken op het gebied van zorg en ondersteuning: ondersteuning en begeleiding van (zorgbehoevende) mensen, zorg voor de jeugd, (passend) onderwijs, participeren op de arbeidsmarkt (participatiewet). 

Voor de informatievoorziening naar alle belanghebbende op Walcheren hebben de 3 colleges deze responsive website laten ontwikkelen. Het ontwerp van een responsive website schaalt mee met de afmetingen van een scherm, zonder in te leveren op leesbaarheid van tekst of bruikbaarheid van de gebruikersinterface. De nieuwe VORM uit Vlissingen tekende voor de grafische vormgeving waarna FrisBEE het project verder uitvoerde. 

Vormgeving
De vormgeving was opgezet als een volledige website, dus we hebben op basis van dit bestaande ontwerp de verschillende breekpunten bepaald en opgezet voor de verschillende responsive modellen. Belangrijk was dat de vooral informatieve website een belangrijk interactief onderdeel zou krijgen: het verhalenweb. Hier worden praktijkvoorbeelden getoond van mensen die de zorgtaak voor familie, vrienden of buren al verzorgen. Mensen kunnen op de website zelf hun verhaal vertellen met behulp van tekst en een afbeelding of zelfs een YouTube filmpje. 

Op 20 februari vond de presentatie plaats aan de betrokken wethouders van de 3 gemeentes en op 28 februari j.l. is de website dan 'open' gezet voor het grote publiek! 


Overige afbeeldingen

Terug Neem vandaag nog contact op!