Portfolio   >   Actueel


Klant

Digitale Schoolpas

Digitale Schoolpas is een gratis smartphone app (beschikbaar voor iOS en Android) voor middelbare scholen die is ontwikkeld als milieuvriendelijk alternatief voor de huidige plastic schoolpas. Leerlingen kunnen zich met de app o.a. identificeren bij schoolfeesten en materialen lenen in de mediatheek.


Opdracht

Milieuvriendelijke schoolpas


Opleverdatum

Juli 2016


Beschrijving

Digitale Schoolpas is een gratis smartphone app (beschikbaar voor iOS en Android) voor middelbare scholen die is ontwikkeld als milieuvriendelijk alternatief voor de huidige plastic schoolpas. Digitale SchoolPas is opgezet door Foto Verschoore en FrisBEE en vervangt de oude plastic schoolpas door een gratis smartphone app (beschikbaar voor iOS en Android). 

De Digitale SchoolPas is ontwikkeld als milieuvriendelijk alternatief voor de huidige plastic schoolpas. Leerlingen kunnen zich met de app o.a. identificeren bij schoolfeesten en materialen lenen in de mediatheek. Digitale Schoolpas is te gebruiken met alle gangbare handscanners. Direct vanaf de eerste schooldag is Digitale SchoolPas te gebruiken, is eenvoudig door scholen zelf te wijzigen en werkt snel en simpel voor schoolfotografen. 

Na het inlezen van uw leerlingenlijsten in het systeem worden de digitale schoolpassen direct aangemaakt. De school ontvangt per leerling een unieke inlog (op basis van leerlingnummer en een gegenereerd wachtwoord) die per mail of brief gestuurd kan worden aan de leerlingen. Naast de inloggegevens wordt ook een QR-code geeverd die de leerling kan scannen om direct in te loggen met de juiste gegevens. Vanaf de eerste schooldag heeft de leerling dus een schoolpas beschikbaar. 

Op de pas staan de foto, naam, klas en leerlingnummer en een grote barcode. Door op de foto of barcode te klikken wordt ter verduidelijking een uitvergroting getoond. Totdat de schoolfotograaf de officiële schoolfoto heeft geupload in het systeem kan de leerling een eigen foto gebruiken. Via een apart gedeelte van de website kunt u als school inloggen en eenvoudig wijzigingen in de gegevens of de foto van de leerling doorvoeren.


Contact?

Ook eens een vrijblijvend gesprek aanvragen over een nieuwe website, een iPhone, iPad of Android app of drukwerk? Neem direct contact op met Elco Simon of gebruik het contactformulier.

Portfolio