Portfolio   >   Actueel


Klant

Gerkimex

Gerkimex is een groothandel in nautische geschenken gevestigd in Serooskerke en Utrecht.


Opdracht

iPad App ontwikkeling


Opleverdatum

September 2013


Beschrijving

Voor Gerkimex hebben we een iPad App ontwikkeld waarmee de accountmanagers veel efficienter kunnen werken. Zo kunnen ze orders voor klanten inboeken, maar hebben alle relatiegegevens van de klant beschikbaar door synchronisatie met de CRM-database.Gerkimex werkt nu al ruim 2 jaar met een door FrisBEE ontwikkelde website / webshop / back-office systeem voor de registratie van orders. Periodiek wordt vanuit het administratiesysteem de beschikbare producten en klantgegevens ingelezen, die verwerkt worden in het online systeem (zie portfolio-item Nieuwe website en back-office oplossing).

In de volgende efficiencyslag van Gerkimex is een iPad App gerealiseerd waarmee de klant nu ook kan bestellen via een App. Via de App kunnen ook niet-klanten het assortiment bekijken, maar reeds bestaande klanten kunnen inloggen met dezelfde inlogggevens als op de website. 

In de App kan een bestaande klant zijn eerder gemaakte bestellingen inzien en nieuwe bestellingen plaatsen, waarbij alle prijsafspraken netjes verwerkt zijn in de App. 

Een belangrijke efficiencyslag is behaald doordat de accountmanagers nu via de App direct orders kunnen boeken samen met of voor de klant. Door in te loggen met zijn eigen gegevens en hierna de klant te selecteren, wordt het mogelijk om alle bestaande prijsafspraken te zien, nieuwe extra kortingen te verwerken maar ook alle interactie met de klant terug te zien via de koppeling met het CRM-systeem.

Naast bestellingen worden ook de andere klantcontacten zoals mancomeldingen, speciale afspraken en/of klachten inzichtelijk waardoor de accountmanager nog beter zijn werk kan doen. Ook zonder internetverbinding werkt de App prima, de order wordt dan tijdelijk opgeslagen op de iPad. Zodra de accountmanager weer een werkende internetverbinding heeft wordt de nieuwe opdracht doorgezet naar het online back-office systeem en kan er gestart worden met de verwerking van de order. 

Beschikbaar voor iPad


Contact?

Ook eens een vrijblijvend gesprek aanvragen over een nieuwe website, een iPhone, iPad of Android app of drukwerk? Neem direct contact op met Elco Simon of gebruik het contactformulier.

Portfolio


Overige afbeeldingen

Startscherm Gerkimex App
Zoeken in het klantenbestand als accountmanager
Bedrijfsgegevens klanten
Update van de lokale database via Instellingen


Andere projecten voor Gerkimex

September 2015

Dashboard met verkoopoverzicht

Voor Gerkimex realiseerden we een verkoopoverzicht dashboard, waarop in één oogopslag duidelijk de verkoopcijfers van meerdere jaren zijn afgezet. 

Augustus 2011

Nieuwe website en back office oplossing

Voor Gerkimex is een nieuwe website gebouwd, met voor de geregistreerde klant een uitgebreide bestelmodule. Via het back office systeem worden de bedrijfsprocessen efficienter ingericht.